Vad vi tror

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPingströrelsen har inte antagit någon formell trosbekännelse. Nedanstående punkter redogör dock i korthet för vad tron innefattar.

  • Det finns bara en Gud. Han är evig och hela universums skapare.
  • Gud älskar alla människor.
  • Jesus är Guds Son och genom sin död på korset och sinuppståndelse från de döda har han försonat människan med Gud. Endast genom honom kan människan få förlåtelse från synd.
  • Den helige Ande yttrar sig ännu idag som på de första kristnas tid och är en hjälp för den kristne att leva så som Jesus lärde.
  • Bibeln är Guds ord.
  • Helande från sjukdom och även andra under kan ske som svar på bön.
  • Jesus skall komma tillbaka och hämta till himlen alla dem som tror på honom.

Jesus Kristus gör upp med synden

Vad är synd?

Man kan förklara synd på olika sätt, men grundläggande är synd den inneboende förmågan hos varje människa att göra det som är ondskefullt. Synd betyder även att man missar målet – där målet är att leva i gemenskap med Gud

Varför Jesus?

jesus_kristusVi tror att det finns ett syfte med ditt liv, att du är viktig och att Gud älskar dig. Oavsett vilken bakgrund du har vill vi ge dig möjligheten att upptäcka ett liv tillsammans med Gud.

I bibelns första kapitel kan vi läsa om hur Gud skapade universum och de första människorna. Till en början levde de i en kärleksfull och äkta gemenskap med varandra. Men snart gick allt fel och relationen bröts. Människan föll i synd och ondskan bredde ut sig. Jesus, Guds son, är den som har gjort det möjligt för oss att få förlåtelse för våra synder och återupprätta den brustna gemenskapen med Gud.
Bibeln säger: ”Ty så älskade Gud världen att han gav den sin enfödde son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha ett evigt liv. Inte sände Gud sin son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom (Johannes evangelium 3:16-17).”

Att ta emot Jesus

Att bli frälst betyder att bli räddad. Frälsningen är en gåva som ges till den som omvänder sig från synd, tror och bekänner att Jesus dog och återuppstod (Apostlagärningarna 16:31, Romarbrevet 10:9-10). Denna gåva kan inte förtjänas genom goda gärningar eller genom att bara vara en ”snäll” människa (Efesierbrevet 2:8).

Om du har surfat in på vår hemsida för att du behöver en förändring i ditt liv, om du söker efter en inre frid som endast Gud kan ge – då har du kommit till rätt ställe. Gud är redo och villig att hjälpa dig – just nu, vart du än är.

Men det är du som bestämmer, för det är ditt liv som det handlar om.

praying (1)När du ber frälsningens bön, och menar vad du säger, blir du räddad från ett liv utan Gud här på jorden, och räddad från evig skilsmässa från Gud efter döden.

Du kan be den här bönen:
”Jesus, jag kommer till dig idag. Jag ber att du ska förlåta alla mina synder och de fel som jag har gjort. Jag tror att du dog på korset för min skull och att du uppstod från döden. Från och med idag vill jag öppna mig för dig och följa dig. Jag överlämnar mitt liv i dina händer vet att jag nu är räddad och är ett Guds barn. Amen.”